La divuitena edició de la Trobada de Gegantons de Solsona arriba enguany amb modificacions en la data i la ubicació. Per primera vegada, aquest aplec per a nens i nenes es desvincula dels festejos del barri de Sant Roc de Solsona. Els organitzadors consideren que durant aquests últims anys la trobada s'ha fet prou gran per consolidar-se com un acte amb entitat pròpia en el calendari festiu d'estiu. L'aplec se celebrarà demà a les cinc de la tarda a la plaça Major, punt de trobada dels geganters de la ciutat, que substitueix enguany l'escenari ja tradicional de la plaça de Sant Roc.

Les inscripcions a la trobada, que són gratuïtes, es podran fer a partir de les cinc fins a dos quarts de set de la tarda. A aquesta hora arrencarà el passacarrers, i a dos quarts de vuit del vespre es faran els ballets i un sorteig de dos elements festius.

L'any passat, la festa va congregar uns 150 infants de diverses edats i procedències. Enguany, les entitats organitzadores de la trobada són la regidoria de Cultura, la Colla Gegantera del Carnaval, els Gegants del Tros i un col·lectiu de nens i nenes encapçalat per Pau i Jan Reig, que es confecciona els seus gegantons i els fa ballar.