Diversos instrumentistes i cantants ocuparan els principals eixos comercials de Solsona el pròxim dissabte 29 d'agost en el primer Festival de Músics de Carrer. Els músics se situaran des de les dotze del migdia fins a les onze de la nit entre el passeig del Pare Claret i l'avinguda del Pont passant pel carrer del Castell, la plaça Major i el carrer de Sant Miquel.

Al mateix temps, una desena d'artesans de la comarca muntaran una parada a l'entorn del portal del Castell i una desena de bars i restaurants oferiran promocions i els establiments de la UBIC celebraran el festival Fora Estocs d'estiu.

El Festival de Músics de Carrer s'organitza a través del projecte Complimus, impulsat per Empresaris per al Solsonès per fomentar les competències lingüístiques i musicals dels solsonins. Aquesta iniciativa té la col·laboració de l'Ajuntament -a través de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona-, l'Associació per a la Promoció dels Productes Artesans i de Qualitat del Solsonès, la Unió de Botiguers i Comerciants i el Gremi d'Hostaleria del Solsonès.

Segons l'organització, l'objectiu de la proposta, que durarà tota la jornada, és ampliar l'atractiu lúdic i cultural de Solsona a l'agost, un mes tradicionalment atapeït d'oferta musical durant la primera quinzena, alhora que es dinamitza el comerç solsoní. En aquests moments no s'ha tancat el nombre de músics que hi prendran part.

La cita coincidirà amb la cinquena edició del Fora Estocs d'estiu, els dies 28 i 29, amb la participació de 75 establiments associats a la UBIC. Comerços de moda i complements trauran les seves millors ofertes al carrer i la resta de sectors realitzaran promocions durant els dos dies.