El Consell Comarcal del Solsonès està treballant en l'elaboració d'uns nous horaris del transport interurbà de viatgers per ajustar-lo a les necessitats reals dels usuaris i intentar optimitzar recursos. El nou calendari es posarà en funcionament el proper 14 de setembre, coincidint amb l'inici del nou curs escolar.

Fonts del Consell han apuntat la necessitat de concentrar el servei en hores de major afluència de passatgers, i evitar trànsit innecessari del transport en franges horàries on s'ha demostrat que tenia una escassa o nul·la demanda. Tant és així que des del Consell asseguren que alguns dels trajectes que fins ara es prestaven en determinats horaris gairebé no tenien cap usuari. Per això, i amb la finalitat de prestar un servei al màxim de sostenible, contenir la despesa innecessària i donar una resposta real, s'ha decidit reduir el servei en les franges horàries en les quals no hi havia passatgers.

De cara a configurar un horari que respongui a les demandes dels usuaris, el Consell Comarcal del Solsonès ha treballat jusntament amb la direcció dels centres educatius dels alumnes que gaudeixen d'aquest servei, com són l'Escola de Capacitació Agrària del Solsonès, l'Arrels Secundària i l'Institut Francesc Ribalta.

Més de 13.000 passatgers

El transport interurbà de viatgers del Solsonès va ser implantat pel Consell Comarcal del Solsonès a inicis de l'any 2006, amb la voluntat de facilitar un mitjà de transport col·lectiu que proporcionés un enllaç tant pels treballadors pels polígons de Solsona i Olius com pels escolars dels diversos centres de secundària i altres usuaris que el poguessin requerir. L'any passat es van assolir 13.105 passatgers.

Malgrat el tancament d'algunes empreses als polígons, el servei de transport interurbà s'ha consolidat.