El mal estat de les canonades de la xarxa d'aigües del nucli antic de Solsona va provocar dues fuites d'aigua diumenge en el punt on el carrer del Castell dóna a la plaça de la Torre de les Hores. L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va reconèixer ahir a aquest diari que els tubs de ferro del sistema d'aigües de la ciutat vella de Solsona són "vells" i s'han malmès amb el pas del temps. Malgrat tot, va assegurar que les canonades "encara aguanten bé".

Les obres per arreglar el tros de tub que es va rebentar diumenge dues vegades -la primera al matí i la segona a les set de la tarda, després que els operaris de la brigada municipal solucionessin l'incident- es van acabar ahir al migdia. Rodríguez va apuntar que el cost de la reparació de la canonada "forma part de les despeses corrents previstes en els pressupostos de l'Ajuntament". "L'element material més costós han estat les brides que subjecten el fragment de canonada nou", va detallar. Aquestes brides tenen un preu de 200 euros cada una.

Rodríguez admet que la xarxa de canonades del nucli antic de Solsona s'hauria de rehabilitar, ja que s'ha fet malbé amb el temps. Tot i això, argumenta que el consistori no té prou recursos per dur a terme una reforma general del sistema. "És molt costós arreglar tota la xarxa", sosté. L'alcalde emmarca aquesta actuació en un pla general de millores urbanístiques al nucli antic que, ara com ara, l'Ajuntament no pot assumir. Per il·lustrar la dimensió econòmica d'aquestes reformes, Rodríguez posa l'exemple de les obres del carrer de Llobera, que han tingut un cost per a les arques municipals de 700.000 euros. "Fer aquestes obres és molt car", conclou.