Aquest diumenge a les vuit del matí arrenca la programació prèvia de la Festa Major de Solsona amb la Caminada popular pel Vinyet. Aquesta activitat, que arriba a la seva divuitena edició, brinda l'oportunitat a veïns i visitants de conèixer l'àmbit rural del municipi. Com sempre, és gratuïta i es podrà escollir entre un itinerari curt, que serà de 13,7 quilòmetres, i un altre de llarg, de 18.

La ruta més extensa resseguirà les capelles de les quatre partides del Vinyet: Sant Honorat, Sant Pere Màrtir, Sant Bernat i Santa Llúcia, per aquest ordre. Tots els participants compartiran el moment de l'esmorzar, consistent en un entrepà de botifarra, al parc de la Mare de la Font, on s'ubicarà el segon control. Al llarg de la caminada, a més, s'oferiran avituallaments en tots els controls.

La sortida serà a les vuit del matí de la plaça del Camp. La Caminada popular pel Vinyet està organitzada per la regidoria de Cultura amb la col·laboració del Centre Excursionista del Solsonès. L'any passat hi van participar 206 caminants.