El cap de setmana comercial que va programar la Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona (UBIC), i que es va allargar divendres i fins ahir a la nit, s'ha saldat amb unes bones vendes però que no han suposat un increment important de gent al carrer; i això que enguany la cinquena edició del Fora Estocs de la UBIC ha coincidit amb el Festival de Músics de Carrer (vegeu desglossat) i la Fira d'Artesania, que ahir a la tarda va aplegar davant el portal del Castell artesans locals de bijuteria, plantes, peces de ganxet o titelles fets a mà, a més a més d'artesania alimentària.

Els comerciants consultats es mostraven satisfets de les vendes dels dos dies en què han tret les parades al carrer i han exposat les seves millors ofertes. La UBIC va habilitar estands a la plaça Major per als comerciants de la perifèria de la ciutat que desitjaven exposar en un espai cèntric.

En aquesta edició del Fora Estocs s'ha passat de la trentena d'establiments que hi prenen part habitualment "als 79 participants d'aquest any", expliquen els organitzadors. El principal motiu d'aquest creixement ha estat la incorporació de tots els sectors de l'economia solsonina, que s'han afegit a la moda i els complements. Els bars i restaurants han ofert promocions especials, des de mojitos especials fins a esmorzars a meitat de preu.