Sessions de musicoteràpia a l'Escola Municipal de Música i de lectura en veu alta per assistir-hi d'oient a la biblioteca Carles Morató, totes dues activitats adreçades únicament a persones amb dependència. Aquestes són les principals novetats del proper curs d'activitats per a la gent gran de Solsona que organitzen la regidoria d'Acció Social i el Consell de la Gent Gran amb el suport del Consell Comarcal. És la primera vegada que s'articula a Solsona una oferta de lleure específicament per a aquest perfil de ciutadans.

El programa que recull aquestes activitats físiques, culturals i formatives es va començar a distribuir divendres a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament -només s'envia, però, al domicili dels veïns que enguany compleixen 65 anys. Les inscripcions es començaran a cursar a partir del dilluns 14 de setembre a les dependències dels Serveis Socials, que atendrà els sol·licitants els matins de deu a dues.

Per a l'alcalde i responsable d'Acció Social, David Rodríguez, el col·lectiu de la gent gran abraça una franja d'edat molt àmplia i, per tant, "amb diferents necessitats". El batlle admet que "hi ha persones que, per qüestions de salut o altres factors, no poden seguir les activitats quotidianes organitzades per l'Ajuntament". Per això, s'ha cregut convenient ampliar el programa amb aquesta oferta "per arribar a aquestes persones i contribuir en la millora de la seva qualitat de vida fent que es mantinguin el màxim d'actives possible, que és l'objectiu de les activitats".