Alternativa per Solsona-CUP creu que els joves de la ciutat pateixen un "greuge" respecte a d'altres col·lectius a l'hora de repartir el pressupost dels actes de la Festa Major de Solsona. Segons la formació, la partida de la programació juvenil "només" representa el 20% del pressupost destinat a concerts i balls. Per aquest motiu, demana a l'Ajuntament que "replantegi les partides destinades als diferents actes musicals de la festa" i que ofereixi una programació "tenint en compte diferents gustos i edats".

Segons ha informat la CUP amb dades facilitades pel consistori, gairebé la meitat del pressupost de la Festa Major de Solsona es dedica a actes musicals. "Això fa evident la rellevància que té la programació musical durant la festa, no obstant això, trobem una gran desigualtat entre les partides destinades als actes per als joves i la resta", apunta. En aquest sentit, considera que l'oferta lúdica i festiva destinada als joves és menor "en quantitat i qualitat".

El pressupost de la programació juvenil és de 8.200 euros i inclou els concerts dels dies 8 i 10 de setembre, la nit de DJ del dia 9 i el concurs de músics al carrer. La CUP fa notar que aquesta xifra significa només una cinquena part del total destinat a concerts i balls, que és de 43.050 euros. El gruix principal de la partida es destina a orquestres i suma un total de 25.535 euros (el 60%) entre quatre balls i dos concerts de tarda. La resta de programació es completa amb el concert d'havaneres del dilluns (1.815 euros) i el concert solidari del SOM (7.500 euros). Així, "només per cada orquestra ja es destina una quantitat més gran que la que rep Joventut Solsonina per organitzar tres actes", asseguren.