La coalició Trisindical, formada per tres sindicats policials, va demanar ahir per escrit a la direcció general de Policia mesures "més contundents" per eradicar la presència de puces a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Solsona, que es va detectar fa més de quinze dies i que ha causat picades a alguns agents. El cos dels Mossos nega que es tracti d'una plega perquè se n'han detectat pocs exemplars i afirma que ja es duen a terme les mesures adients.

El Col·lectiu Autònom de Treballadors (CAT), un dels tres components de la Trisindical, va denunciar ahir en l'escrit que "a data 1 de setembre encara tenim treballadors que pateixen picades de puces a les dependències policials" i, per tant, "calen mesures més contundents per eradicar la plaga", segons el delegat de prevenció de riscos, Jaume Gustems. El sindicat creu que les puces haurien entrat a la comissaria a través d'una actuació que es va fer a una granja, en què "alguna persona que va entrar a les dependències policials era portadora de puces".

Segons Gustems, un cop es van detectar les primeres picades, l'administració va actuar "amb urgència" a través d'una empresa especialitzada que "va posar unes trampes i va fer aspiracions periòdiques per eliminar aquests insectes". Amb tot, va detallar Gustems, "això no ha estat suficient". Per això, des del sindicat reclamen que es duguin a terme mesures més agressives com la fumigació de les instal·lacions. Aquesta actuació requeriria l'aïllament de les dependències policials durant 24 hores, però Gustems creu que seria compatible amb la feina dels agents perquè "es podria desplaçar el servei a altres dependències com la Policia Local de Solsona o a les comissaries Manresa i Berga".