Solsona acollirà, el proper 8 d'octubre, les primeres Jornades amb Tracte, una iniciativa de l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Solsonès per crear un espai de formació, reflexió i innovació adreçat als professionals dels àmbits social, sociosanitari o d'atenció a la gent gran d'arreu del territori català. La primera edició porta per títol "Ètica, bon tracte i innovació en l'atenció a la gent gran".

Aquestes jornades seran el colofó de la campanya de sensibilització per a la prevenció dels maltractaments envers les persones grans "Tracta'm bé", engegada el 2012 de manera pionera a Catalunya. Així mateix, constitueixen una aposta per convertir Solsona i el Solsonès en un referent formatiu arreu del territori català en aquesta qüestió, "on anualment es debati i es reflexioni sobre com avançar en els diferents aspectes que formen el bon tracte envers la gent gran", tal com destaquen les tècniques dels Serveis Socials del Solsonès. Aquestes jornades posen punt final al "Tracta'm bé", però "representen un punt seguit pel que fa al treball de promoció dels bons tractes envers la gent gran".

El primer ponent de la jornada, que començarà a les nou del matí del 8 d'octubre al Casal Cívic Xavier Jounou, serà el filòsof i escriptor Francesc Torralba, amb una conferència sobre les virtuts i qualitats que han de tenir les persones dedicades a l'atenció a la gent gran per garantir-ne un bon tracte.

Tot seguit, la psicòloga social Mercè Pérez-Salanova, autora d'una extensa bibliografia sobre aquest àmbit, parlarà de com crear comunitats exemple de bon tracte i que abracin tant l'àmbit familiar com els serveis i institucions que treballen per a la gent gran.

Els Serveis Socials del Solsonès avaluaran l'impacte a mitjà i llarg termini de la campanya "Tracta'm bé", que els dos darrers anys ha traspassat els confins comarcals. Finalment, l'expert en màrqueting públic Toni Puig se centrarà en com les administracions cal que s'adaptin als nous perfils i necessitats de les persones grans.

Aquesta convocatòria s'adreça a professionals dels Serveis Socials, de l'àmbit sociosanitari i de l'atenció a la gent gran en general. Les inscripcions són gratuïtes i es poden cursar en línia a través d'un formulari disponible al web de la campanya www.campanyatractambe.com abans del 5 d'octubre. Les jornades són coorganitzades per l'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès amb el suport de la Diputació de Lleida, l'Obra Social La Caixa i el departament de Benestar Social i Família.