La CUP es desmarca de la comitiva de la festa major per la presència del bisbe

Els dos regidors de la formació van abandonar el seguici abans d'entrar a missa i tampoc van seure a l'entarimat

09.09.2015 | 08:06
El regidor Òscar Garcia abandonant la comitiva davant de la Catedral

Els dos regidors de la CUP de Solsona, Òscar Garcia i Octavi Esteve, van desmarcar-se ahir al matí de la comitiva de la corporació municipal de la festa major just abans d'entrar a la catedral per assistir a la missa concelebrada. Els dos representants de la formació tampoc van seure a l'entarimat de la plaça Major per veure els ballets folklòrics per la presència del bisbe.

Fa una setmana la formació ja havia mostrat, en un comunicat, el seu desacord amb la presència de representants eclesiàstics en els actes tradicionals de la festa solsonina i reclamava que la comitiva de la corporació municipal estigués formada només per representants públics civils.

En aquest sentit, ahir, primera jornada central de la festa, coincidint amb el dia la Mare de Déu del Claustre, just quan els representants de la corporació arribaven davant de la catedral per assistir a la missa, els dos regidors de la CUP van abandonar la comitiva i es van quedar a fora del temple mentre la resta assistia a la cerimonia religiosa. De fet, dilluns al vespre van fer la mateixa acció i tampoc van assistir al cant de la salve, a la capella del Claustre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema