L'expresident del Parlament Joan Rigol, convidat d'honor al segon dia central de la Festa Major de Solsona, va fer ahir un clam a la "dignitat" de Catalunya davant de la corporació municipal i diversos alcaldes del Solsonès i comarques veïnes assistents als actes tradicionals.

A la rebuda que se li va fer a la sala de plens del consistori, Rigol, que és un dels darrers membres de la llista de Junts pel Sí per la circumscripció de Barcelona, va sentenciar que el 27-S "necessitem reivindicar la nostra dignitat, perquè no volem cap sotmetiment del nostre poble".

Ahir, festivitat de la Mare de Déu del Claustre, també van participar en la comitiva d'autoritats el jutge Joan Cardona, i prop d'una dotzena d'alcaldes del Solsonès i d'altres comarques, com els batlles de Llinars del Vallès, Cardona, Oliana i Torà. Com ja va passar dimarts, la presència del bisbe va portar els regidors de la CUP de Solsona a desmarcar-se de la comitiva, i no van pujar a l'entarimat de la plaça Major per veure els ballets folklòrics.