Més de 400 persones han participat aquest estiu a les visites nocturnes guiades pels indrets més representatius de la Solsona de la República i la guerra civil. Les rutes, organitzades per l'Associació Ithaca, es van haver d'ampliar fins a les 10 sessions, que van acabar la setmana passada.

Els participants, guiats pel personatge d'un soldat republicà, van descobrir els fets més rellevants que van succeir a la ciutat durant la Segona República i l'esclat de la Guerra Civil. També hi havia escenes teatralitzades.

Les rutes "Nacionals i republicans. La història silenciada" van recordar episodis com la fugida dels monjos caputxins de l'edifici on actualment hi ha el Casal Cultural, la destrucció del pont o la història del carrer de Sant Agustí, que després de la guerra es va nomenar carrer dels Caiguts. Des de l'Associació Ithaca, han valorat molt positivament "la bona resposta" que han tingut les rutes i "el format teatralitzat d'enguany". Les visites es van fer tots els dijous i divendres del mes d'agost i els de la primera setmana de setembre.