Capellans del Solsonès alerten d´actituds antidemocràtiques que intenten atemorir els catalans»

El Fòrum Ondara insta els ciutadans a votar "sense por i amb esperança"

21.09.2015 | 13:20
Estem vivim un moment històric transcendental molt important a Catalunya. No hi ha dubte que els esdeveniments a moltes persones els produeix perplexitat, a d´altres por i a d´altres esperança. Nosaltres, sacerdots del bisbat de Solsona, des de fa temps hi estem reflexionant i volem compartir les nostres reflexions amb la gent de les nostres parròquies i del nostre bisbat i en general amb totes les persones de bona voluntat. Ja fa tres anys vam publicar un manifest en què analitzàvem la situació i denunciàvem les manipulacions, les falsedats i les amenaces davant d´un moviment democràtic i pacífic com el que es viu a Catalunya. Actituds antidemocràtiques que –dèiem– "intenten atemorir el poble, perquè acoti una vegada més el cap, perquè calli i continuï la dependència". També instàvem a no tenir por a manifestar pacíficament i democràtica la nostra voluntat. Avui veiem que la cosa va a més davant unes eleccions al Parlament que tothom veu com a decisives. La trajectòria històrica de Catalunya (fem nostre el resum històric del professor Flocel Sabaté que adjuntem en el document), la seva cultura, la seva llengua i la seva identitat fan del nostre país una nació, tan digna com qualsevol altra de ser respectada, de ser escoltada i de decidir el seu futur. No voler veure i escoltar la veu de tantes de persones que surten al carrer a manifestar-se cada 11 de setembre de la manera com es fa des de fa anys, és un error polític de molta gravetat. Des de la serenitat de la nostra fe, davant la realitat que vivim i considerant bones totes les opinions que es manifesten de manera pacífica i respectuosa a favor del drets de les persones i dels pobles, animem a tots els qui ens escolten a no tenir por, que amenaçar és la manera antidemocràtica que utilitzen els que no saben trobar raons per dialogar. I, sobretot, us animem a tenir esperança en un futur millor treballant per una Catalunya pacífica, respectuosa, democràtica i, si així ho decideix la majoria, independent al servei de tots els ciutadans sense exclusió de ningú. Davant les properes eleccions, preguntem- nos què puc fer jo a favor de Catalunya en aquest moment històric que vivim i votem sense por i amb esperança! Fòrum Ondara, 15 de setembre de 2015

Capellans de Solsona, agrupats al Fòrum Ondara, han alertat d'«actituds antidemocràtiques que intenten atemorir els catalans». El col·lectiu ha emès un comunicat en el qual ha demanat als catalans que no tinguin por el 27-S i votin amb "esperança".

A continuació, l'escrit del Fòrum Ondara:

«Estem vivim un moment històric transcendental molt important a Catalunya. No hi ha dubte que els esdeveniments a moltes persones els produeix perplexitat, a d´altres por i a d´altres esperança. Nosaltres, sacerdots del bisbat de Solsona, des de fa temps hi estem reflexionant i volem compartir les nostres reflexions amb la gent de les nostres parròquies i del nostre bisbat i en general amb totes les persones de bona voluntat.

Ja fa tres anys vam publicar un manifest en què analitzàvem la situació i denunciàvem les manipulacions, les falsedats i les amenaces davant d´un moviment democràtic i pacífic com el que es viu a Catalunya. Actituds antidemocràtiques que –dèiem– "intenten atemorir el poble, perquè acoti una vegada més el cap, perquè calli i continuï la dependència". També instàvem a no tenir por a manifestar pacíficament i democràtica la nostra voluntat. Avui veiem que la cosa va a més davant unes eleccions al Parlament que tothom veu com a decisives.

La trajectòria històrica de Catalunya (fem nostre el resum històric del professor Flocel Sabaté que adjuntem en el document), la seva cultura, la seva llengua i la seva identitat fan del nostre país una nació, tan digna com qualsevol altra de ser respectada, de ser escoltada i de decidir el seu futur. No voler veure i escoltar la veu de tantes de persones que surten al carrer a manifestar-se cada 11 de setembre de la manera com es fa des de fa anys, és un error polític de molta gravetat.

Des de la serenitat de la nostra fe, davant la realitat que vivim i considerant bones totes les opinions que es manifesten de manera pacífica i respectuosa a favor del drets de les persones i dels pobles, animem a tots els qui ens escolten a no tenir por, que amenaçar és la manera antidemocràtica que utilitzen els que no saben trobar raons per dialogar. I, sobretot, us animem a tenir esperança en un futur millor treballant per una Catalunya pacífica, respectuosa, democràtica i, si així ho decideix la majoria, independent al servei de tots els ciutadans sense exclusió de ningú. Davant les properes eleccions, preguntem- nos què puc fer jo a favor de Catalunya en aquest moment històric que vivim i votem sense por i amb esperança!»

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

La Fira del Bolet de Solsona planta cara al mal temps
La Fira del Bolet de Solsona planta cara al mal temps

La Fira del Bolet de Solsona planta cara al mal temps

El mercat es va instal·lar a la plaça Major tot i la pluja del matí La resta d'actes i tallers es...

La línia d´ajuts a empreses només ha rebut sis peticions

La línia d´ajuts a empreses només ha rebut sis peticions

La convocatòria de l'Ajuntament de Solsona subvenciona empreses noves i existents i creació de...

Fira del bolet del Solsonès: un certamen per divulgar els coneixements micològics

Fira del bolet del Solsonès: un certamen per divulgar els coneixements micològics

Els més petits podran descobrir diumenge el món dels bolets en un taller impartit per la biòloga...

L´alcalde de Solsona defensa la contractació del criador per a la gestió de la gossera

L´alcalde de Solsona defensa la contractació del criador per a la gestió de la gossera

Rodríguez assegura que el benestar dels animals és la seva prioritat

Ecologistes i animalistes no descarten portar el cas de la gossera de Solsona al Síndic

Ecologistes i animalistes no descarten portar el cas de la gossera de Solsona al Síndic

El nom del nou responsable de l'equipament ha generat malestar entre els defensors dels animals

La Freixera celebra deu anys de la seva posada en marxa

La Freixera celebra deu anys de la seva posada en marxa

L'hotel solsoní va reunir ahir amics, clients i proveïdors i va mostrar l'ampliació i la...

Enllaços recomanats: Premis cinema