Amb l'inici del curs Solsona reactiva la campanya municipal d'informació i sensibilització Al·lèrgicum, mengem sense barreres. Ho fa amb dues activitats obertes a tothom. Dijous vinent es farà un taller de cuina lliure d'al·lèrgens i el 4 de novembre es realitzarà un tast de productes artesans i de qualitat, en el decurs del qual es presentaran diversos llibres especialitzats. D'altra banda, es manté obert el cens virtual per detectar les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries que pateixen els solsonins.

El taller de cuina que es farà aquest dijous, de 6 a 8 al Casal Cívic Xavier Jounou, estarà impartit pel cuiner Carlos Milan, d'Alatria, un obrador de productes alimentaris i plats cuinats artesans sense gluten. S'hi ensenyarà a elaborar pa sense gluten, ni lactosa ni ou; barquetes per a persones amb al·lèrgies o intoleràncies, i com aprofitar el pa sec per fer ratllat i cuinar amb arrebossats lliures d'ou. El taller és gratuït, però cal inscriure-s'hi prèviament, ja que les places són limitades. Es pot fer a l'OAC de l'Ajuntament fins dimecres vinent.