Solsona reactiva avui la campanya municipal d'informació i sensibilització "Al·lèrgicum, mengem sense barreres", i ho farà amb un taller de cuina lliure d'al·lèrgens que anirà a càrrec de Carlos Milan, d'Alatria, un obrador de productes alimentaris i plats cuinats artesans sense gluten. Es farà al Casal Cívic Xavier Jounou, de les sis de la tarda a les vuit del vespre.

Durant la sessió s'ensenyarà a elaborar pa sense gluten, ni lactosa ni ou; barquetes per a persones amb al·lèrgies o intoleràncies, i com aprofitar el pa sec per fer ratllat i cuinar amb arrebossats lliures d'ou. Carlos Milan i el seu equip tenen una extensa trajectòria professional de més de quinze anys en prestigioses cuines, com la dels restaurants catalans Sant Pau de Tòquio i Sant Pol de Mar, Via Veneto i Racó d'en Freixa, o els bascos Martín Berasategui i Mugaritz, entre d'altres.

La següent cita serà el tast degustació i presentació de llibres sobre la matèria, el 4 de novembre, a les sis de la tarda, al saló de les Homilies d'Organyà de la Biblioteca Carles Morató. S'hi podran tastar diversos productes sense gluten, ou i lactosa; s'hi explicarà com interpretar l'etiquetatge i s'hi presentaran diverses obres sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries que es poden consultar a la biblioteca. És previst que hi assisteixi una de les autores dels nous títols disponibles.

D'altra banda, fins al 15 d'octubre es pot participar al cens virtual per identificar el percentatge de població solsonina afectada per alguna al·lèrgia o intolerància alimentària.