Catalonia Sacra, una iniciativa dels bisbats catalans, organitza el proper dissabte un itinerari guiat per conèixer els retaules barrocs del Solsonès. La visita, que començarà a 2/4 de 10 del matí davant de l'absis de la catedral de Santa Maria de Solsona, passarà per l'església de Sant Jaume de Riner, pel Santuari del Miracle i per l'església de Sant Pere de Matamargó.

Des de Catalonia Sacra destaquen la riquesa d'aquest patrimoni solsoní i asseguren que "els retaules barrocs de les esglésies de Sant Jaume de Riner, el santuari del Miracle i Sant Pere de Matamargó són una mostra excepcional de l'art dels segles XVII i XVIII, i formen un conjunt harmònic i emocionant amb l'edifici que els acull i la natura que els envolta". Defineix els retaules com a "tresors artístics acollidors i una mica feréstecs".

Avui dijous acaba el termini per inscriure's a la ruta, que té un cost de 25? i inclou el desplaçament en autocar des del lloc de trobada. Les reserves es poden fer a l'adreça reserves@cataloniasacra.cat o per telèfon, al 693 720 202.