La biblioteca Carles Morató acollirà avui, a les 18 h, la presentació del recull Contes per fer-se gran, l'última publicació de la campanya de prevenció dels maltractaments a la gent gran de Solsona i el Solsonès, "Tracta'm bé". És una obra recomanada a infants a partir de 8 anys, escrita per les tècniques dels Serveis Socials del Solsonès Maribel Bella i Sònia Pallarès, i amb il·lustracions de Ricard Aranda.

La publicació és una acció emmarcada dins el projecte "Aules amb tracte", una iniciativa que té per objectiu promoure el bon tracte dels infants envers les persones grans, i que es du a terme a les escoles de la comarca des de fa dos cursos dins la campanya del Consell Comarcal i l'Ajuntament de Solsona. Ara, aquesta obra s'adreça especialment a l'alumnat del cicle superior de primària. Per això, els estudiants treballaran els contes a l'escola a fi de tractar tres eixos que es consideren bàsics en les bones relacions entre generacions: l'empatia, la negociació i la resolució de conflictes.

El recull es vendrà al preu de 10 euros. Es podrà adquirir el dia de la presentació o bé posteriorment, als Serveis Socials de l'Ajuntament i del Consell Comarcal i a diverses llibreries de Solsona. Hi col·labora el departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.