Polèmica política a Solsona pels préstecs amb el Santander

Govern i oposició de Solsona xoquen per la contractació de dos préstecs amb un banc espanyol

01.10.2015 | 10:19
Ramon Xandri, regidor d´Hisenda

L'operació de refinançament de préstecs, aprovada en el darrer ple, que permetrà estalviar a l'Ajuntament de Solsona un mínim de 122.700 euros en interessos bancaris en un període d'entre sis i vuit anys, ha generat un debat entre l'equip de govern i l'oposició, pel fet que els nous crèdits s'hagin contractat amb el Banc Santander. Mentre que el govern d'ERC defensa que és l'entitat financera que va presentar les condicions més avantatjoses, Convergència lamenta que no sigui de capital català i Alternativa per Solsona-CUP apel·la a criteris ètics.

A més, es dóna el cas que el regidor d'Hisenda, Ramon Xandri, és exdirector de l'oficina del Banc Santander de Solsona. Per això, per evitar suspicàcies, el mateix Xandri ha aclarit que en el procediment de contractació s'ha estat "estrictament escrupolós i a les entitats se'ls va demanar el lliurament d'ofertes en sobre tancat".

A final de juliol, es va sol·licitar una proposta a totes les entitats bancàries amb sucursal a Solsona per millorar les condicions financeres de cinc préstecs a llarg termini que el consistori tenia amb diferents entitats i que suposen una quarta part del deute de l'Ajuntament, 1,2 milions d'euros. Segons Xandri, el Banc Santander és l'entitat que va presentar unes condicions més avantatjoses: un crèdit de 584.000 euros referenciat amb l'euríbor més 0,70 punts i un altre de 476.000 amb l'euríbor més 0,86. Segons el regidor, es va demanar a les entitats un diferencial per sota de l'1 i el Santander era qui oferia les millors condicions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema