Un any més, el Solsonès vol conscienciar la població sobre els beneficis de les formes de mobilitat alternatives al domini absolut del cotxe particular amb l'adhesió a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Entre les activitats d'enguany, el Consell Comarcal repartirà un miler de bitllets de bus entre els alumnes de l'institut Francesc Ribalta, l'escola Arrels Secundària i l'Escola Agrària del Solsonès. També en rebran els participants a la caminada i pedalada popular que es farà diumenge vinent.

El bitllets seran vàlids entre els dies 13 i 16 d'aquest mes i, d'aquesta manera, segons l'organització, es vol "continuar fomentant l'ús de l'únic mitjà de transport públic col·lectiu de la comarca com una bona forma d'augmentar els nivells d'activitat física i contribuir a millorar la qualitat de l'aire".

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que a Catalunya es commemora entre els dies 11 i 18 d'aquest mes sota el lema "Tria. Canvia. Combina", tindrà al Solsonès la jornada central diumenge vinent amb una caminada i una pedalada populars de Solsona fins a l'embassament de l'Alzina (Riner) amb sortida a les vuit del matí de la plaça del Camp. En el decurs d'aquesta activitat s'oferiran explicacions sobre la biodiversitat de les basses de Brics i l'Alzina.