"Apadrinem el nostre patrimoni" és el nom del projecte en què participen totes les escoles d'educació infantil i primària del Solsonès, la llar d'infants El Pi i la UEC L'Afrau, sota el lideratge del Servei Educatiu del Solsonès, per tal de fomentar el coneixement dels elements patrimonials de l'entorn.

En el marc d'aquesta proposta, que arrenca ara amb la intenció que duri tres o quatre cursos, els alumnes realitzaran un treball d'investigació al voltant d'un indret patrimonial i, posteriorment, n'elaboraran material divulgatiu. L'objectiu final és que els nens i nenes es facin seu el patrimoni del territori, el valorin i l'estimin.

Aquest divendres obrirà portes al Casal Cívic Xavier Jounou una exposició que, sota el mateix nom, explica el motiu pel qual cada centre educatiu ha escollit un recurs concret. Estarà oberta fins al dia 23 d'aquest mes i es podrà visitar durant l'horari d'obertura del Casal Cívic, de nou del matí a nou del vespre.

La mostra s'inclou dins les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebren de divendres a diumenge amb exposicions, jornades de portes obertes i visites comentades. A Solsona, durant tot el cap de setmana, s'oferirà l'entrada lliure al Pou de Gel i al Museu Diocesà i Comarcal, i dissabte es repetirà la ruta nocturna "Nacionals i Republicans. La història silenciada".