Un document de l'Arxiu Diocesà de Solsona on figuren uns pagaments ha permès identificar els autors del retaule major de l'església de Sant Andreu de Clarà (1662), al municipi de Castellar de la Ribera. Es dóna el cas que és l'única obra que es conserva de l'escultor siscentista mallorquí Feliu Vidal i del pintor solsoní Josep Bordons. La identificació dels autors és el primer pas d'un estudi que l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) vol dedicar al retaule barroc.

La troballa efectuada per l'investigador i director tècnic de l'ICRPC, el doctor Joan Bosch, té un especial valor perquè, tal com explicava ahir, "tant l'escultor com el pintor eren coneguts mitjançant la documentació però no se'ls coneixia obra conservada". La vinculació al retaule dels dos autors permetrà, per primera vegada, "saber qui eren des del punt de vista del treball, pensàvem que estàvem condemnats a no poder conèixer mai la seva obra i ara la podrem estudiar i valorar", assegura Bosch.

Segons l'investigador, la identificació de l'autoria del retaule "és el primer pas d'un estudi que volem dedicar a aquesta obra", que ha de permetre entendre-la millor i aclarir alguns aspectes fins ara enigmàtics com "la presència d'un dimoniet en una de les escenes relatives a la vida de Sant Jaume".