Fomentar la lectura en llengua catalana sense barreres i millorar la comprensió lectora i l´expressió oral són alguns dels objectius de la creació del Club de Lectura Fàcil de Solsona, presentat aquesta setmana. És una iniciativa del Servei Comarcal de Català amb la col·laboració de la Biblioteca Carles Morató. Les inscripcions són gratuïtes i obertes a tothom.

El curs començarà el dia 27 d´aquest mes i hi haurà una trobada pràcticament mensual fins al maig, els dimarts a les 11.10 i durant una hora al saló de les Homilies d´Organyà. Per a cada sessió es demana haver llegit la lectura recomanada de l´obra que es proporciona en servei de préstec en la trobada anterior. Així, per exemple, el dia 27 es comentarà Els contes de Canterbury, de Geoffrey Chaucer -qui hi estigui interessat pot sol·licitar-ne una còpia a la biblioteca.

Les obres que treballarà el Club de Lectura Fàcil, alguns clàssics i altres títols coneguts, són versions més reduïdes que les originals i adaptades, pensades per a persones que estan aprenent el català o que volen millorar la comprensió lectora. Per això és una activitat oberta també a lectors no catalanoparlants.

Els contes de Canterbury, de Geoffrey Chaucer (27 d´octubre)

Pedra de tartera, de Maria Barbal (15 de desembre)

Conte de Nadal, de Charles Dickens (19 de gener)

Tant de gust... Senyor Llull, de M. Carme Bernal i Carme Rubio (1 de març)

Trampa de foc, de Núria Martí (19 d´abril)

Onada de calor, de René Appel (31 de maig)