L'elecció de l'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), com a diputat de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya comportarà alguns canvis organitzatius i econòmics al consistori solsoní. D'una banda, Rodríguez ha anunciat que renunciarà a la seva remuneració de batlle i, de l'altra, es recupera la figura del gerent, un càrrec que s'assumeix des de la mateixa plantilla i que recaurà sobre Ramon Solé, que ja l'havia ocupat durant el govern de Ramon Llumà (CiU).

Les obligacions parlamentàries portaran l'alcalde de Solsona a renunciar a l'exclusivitat i, per aquest motiu, s'ha realitzat una reformulació de les àrees de gestió de l'Ajuntament amb la recuperació de la figura del gerent. El nou càrrec no ha de suposar, a priori, un augment de la despesa del consistori, ja que s'ocupa a través d'una designació interna, ja prevista en la relació de llocs de treball aprovada en el mandat anterior.

El nou gerent, Ramon Solé, va entrar al consistori l'any 92 com a càrrec de confiança del govern de CiU per dur-hi a terme funcions de coordinador general i, durant l'última legislatura de l'alcalde Ramon Llumà, del 1999 al 2003, quan aquest va ser escollit diputat, va passar a fer tasques de gerència, un càrrec que va decaure amb el posterior govern de Jordi Riart. Ara, Rodríguez ha cregut adient recuperar la figura, i "si la tens a dins de la casa no cal contractar una persona de fora", assegura.

D'altra banda, ha anunciat que una vegada tingui l'acta de diputat renunciarà al salari de l'Ajuntament, que és de 45.000 euros bruts anuals, uns 2.300 nets al mes. Això suposarà un estalvi que, segons Rodríguez "afavorirà l'Ajuntament perquè podrà destinar aquests diners a altres aspectes de la ciutat". Tot i que encara desconeix el sou que tindrà com a diputat, en la legislatura passada els polítics de la Regió Central tenien una assignació que vorejava els 2.800 euros bruts, als quals cal sumar els complements per càrrec i la indemnització per despeses i viatges, que vorejava els 2.000 euros.