Esprement la bonança d´una jornada assolellada, 110 persones van participar aquest dilluns a la caminada i la pedalada organitzada a Solsona amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Enguany es va recuperar el doble format de l´activitat que vol conscienciar la població sobre els beneficis d´un model de mobilitat alternatiu al cotxe, si bé la majoria van optar per caminar -hi havia un total de 25 bicicletes-.

En aquesta ocasió, les dues rutes van arribar fins a les basses de Brics (Olius) i l´embassament de l´Alsina (Riner), els primers espais naturals del Solsonès amb un projecte de conservació i custòdia, fruit d´una iniciativa del Grup de Natura. Nombrosos solsonins van admetre descobrir aquestes zones humides condicionades per poder observar i fotografiar ocells.

David Guixé i Fermí Sort, experts del Grup de Natura del Solsonès, van explicar als participants la importància d´aquests indrets per a la fauna local i per a les aus migratòries. Entre d´altres, van comentar la problemàtica de les espècies invasores que habiten a les basses, com el cranc americà. A l´embassament de l´Alsina, a més, l´entitat va proporcionar dos telescopis per poder observar les aus.

Enguany no hi havia tant públic infantil com en altres convocatòries, atesa la distància dels recorreguts -16 quilòmetres la caminada i 30 la pedalada-. Amb tot, aquesta vegada hi va prendre part un caminant peculiar que va esdevenir l´atracció de l´activitat, el Mocós del Carnaval, acompanyat per diversos membres de la Colla Gegantera.