Aquest dijous es tancarà l'enquesta virtual que duen a terme, des del maig, l'Ajuntament de Solsona i la iniciativa "Toleràncies, menjant amb il·lusió" per identificar la població afectada per alguna al·lèrgia o intolerància alimentària. S'hi pot participar a través del web www.allergicumsolsona.cat. Amb els resultats obtinguts, la regidoria de Salut plantejarà noves estratègies d'actuació en aquest àmbit per a l'any que ve.

L'enquesta és una de les accions de la campanya d'informació i sensibilització "Al·lèrgicum, mengem sense barreres", posada en marxa aquest any. El consistori fa una crida a la col·laboració de les persones que tenen alguna al·lèrgia o intolerància alimentària. El sondeig demana als participants que indiquin a quins productes tenen reacció; amb quins símptomes; els anys que fa que se'ls va diagnosticar l'al·lèrgia o la intolerància; qui ho va fer; si estan associats a alguna entitat; i si consideren suficient l'oferta de productes i plats aptes als establiments comercials i als restaurants de Solsona, entre d'altres.

Les persones que contestin l'enquesta participaran en el sorteig d'un lot de productes lliures d'al·lèrgens i la persona guanyadora s'anunciarà el dia 21 d'aquest mes. Una de les darreres accions de la campanya, a banda d'aquest cens, serà un tast degustació amb productes artesans i de qualitat aptes per a al·lèrgics i intolerants alimentaris, sense gluten, ou i lactosa. També s'hi presentaran llibres especialitzats sobre la matèria. Aquest acte es durà a terme el dia 4 de novembre, a les 6 de la tarda, al saló de les Homilies d'Organyà de la Biblioteca Carles Morató.

L'Ajuntament de Solsona i "Toleràncies, menjant amb il·lusió" han engegat aquesta campanya enguany gràcies a una subvenció de la Diputació de Lleida. Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya per aportar tota la informació i els recursos necessaris per sensibilitzar la població sobre una problemàtica cada vegada més present.