L'Ajuntament de Torà (Segarra) ha aprovat en el darrer ple municipal encarregar la redacció del projecte perquè la totalitat del municipi es pugui abastir amb aigua de la xarxa de la Mancomunitat d'Abastament d'Aigua del Solsonès, tal com ja fa Biosca. Ara, la mancomunitat, que està formada per 10 ajuntaments de la comarca i porta aigua a veïns de 16 termes municipals del Solsonès, l'Alt Urgell, la Segarra, la Noguera i el Bages, ha d'estudiar i debatre la viabilitat de la proposta.

Segons el president de la Mancomunitat d'Abastament d'Aigua del Solsonès, Joan Solà, "sempre hem tingut la voluntat de créixer i donar servei al màxim d'habitants possibles però ho hem de fer dins les nostres limitacions". Solà ha assegurat que es mantenen converses amb l'Ajuntament de Torà i que la proposta s'ha de debatre entre tots els membres que formen la Mancomunitat del Solsonès.

Per la seva banda, diversos informes relatius a l'aigua de Torà posen de manifest la necessitat de portar aigua de fora del municipi per millorar-ne la qualitat i la quantitat. L'alcalde de Torà, Magí Coscollola, explicava ahir a aquest diari que "des de l'ACA i altres organismes se'ns recomana que connectem en alguna xarxa en alta per millorar la qualitat de l'aigua que, tot i que és potable, presenta una alta concentració de sulfats".