La biblioteca comarcal fomentarà el català amb el Club de Lectura Fàcil

16.10.2015 | 07:53
Instal·lacions de la nova biblioteca comarcal Carles Morató

Fomentar la lectura en llengua catalana sense barreres i millorar la comprensió lectora i l'expressió oral són alguns dels objectius de la creació del Club de Lectura Fàcil de Solsona. És una iniciativa del Servei Comarcal de Català amb la col·laboració de la biblioteca Carles Morató. Les inscripcions són gratuïtes i obertes a tothom.
El curs començarà el dia 27 d'aquest mes i hi haurà una trobada pràcticament mensual fins al maig, els dimarts a les 11 del matí i durant una hora al saló de les Homilies d'Organyà. Per a cada sessió es demana haver llegit la lectura recomanada de l'obra que es proporciona en servei de préstec en la trobada anterior. Per exemple, el dia 27 es comentarà "Els contes de Canterbury", de Geoffrey Chaucer i qui hi estigui interessat pot sol·licitar-ne una còpia a la biblioteca.
Les obres que treballarà el Club de Lectura Fàcil, alguns clàssics i altres títols coneguts, són versions més reduïdes que les originals i adaptades, pensades per a persones que estan aprenent el català o que volen millorar la comprensió lectora. Per això, és una activitat oberta també a lectors no catalanoparlants.
Les places són limitades a 10 o 15 persones i, segons fonts municipals, ja s'han fet algunes inscripcions. Si bé s'acceptaran incorporacions durant el curs sempre que hi hagi places lliures, la idea de l'organització és crear un grup estable. Qui hi estigui interessat pot informar-se'n a la mateixa biblioteca o bé al Servei Comarcal de Català. Aquesta és la primera col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística amb la Biblioteca Carles Morató, que es va inaugurar aquest estiu. És previst que al llarg del curs es duguin a terme també tallers complementaris als cursos de català que organitza el Consorci.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema