El Museu Diocesà divulgarà el llegat romànic de l'antiga catedral de Solsona

La restauració del finestral del campanar ha de permetre museïtzar, a la llarga, un espai on es donarien a conèixer els vestigis romànics

18.10.2015 | 08:00

La recuperació del finestral romànic del campanar de la catedral de Solsona, ubicat a l'interior de les dependències del Museu Diocesà i Comarcal, permetrà a l'equipament cultural obrir un nou espai de museïtzació per divulgar els vestigis romànics encara presents sobre els quals es va construir l'actual conjunt catedralici. El museu solsoní obrirà al públic un espai, fins ara ocult, que amagava darrere unes parets una joia romànica que aquests dies recupera part de la seva originalitat gràcies al treball dels tècnics restauradors Aleix Barberà i Sílvia Marín, del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

El director del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, mossèn Lluís Prat, reconeixia ahir, durant una visita a la restauració que va tenir la presència del bisbe Xavier Novell, que "no tenia cap sentit tenir el finestral amagat" i calia posar-lo a l'abast dels solsonins. L'obertura de la sala, fins fa poc tapiada, i la recuperació del finestral han d'anar acompanyats, en una propera fase encara per determinar, de la museïtzació de l'espai. "Amb el temps és probable que ho museïtzem perquè tenim molt material emmagatzemat de l'antic claustre romànic que ens permetria fer reproduccions, per exemple, de columnes amb capitells", apuntava Prat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema