El bisbat de Solsona donarà les màximes facilitats perquè aquelles parelles casades que «han patit el fracàs en el seu matrimoni» puguin anul·lar-los. Així ho deixa clar el bisbe solsoní, Xavier Novell, en la seva darrera glossa referent a la nul·litat matrimonial. En aquest escrit, el prelat explica quins són els principals canvis que ha implementat el Papa Francesc per aconseguir «una major brevetat i accessibilitat» en aquests processos.

Després de detallar-los, Novell manifesta que «confio que aquests canvis animin a explorar possibles nul·litats als qui hagin fracassat en el seu matrimoni, «especialment aquells que es van casar molt joves, van separar-se uns mesos després, sense fills, i ara viuen casats civilment i afillats des de fa molts anys».

El bisbe subratlla que «penso, sobretot, en les persones que estan en aquesta situació, s'han convertit a través dels cursos Alpha o dels recessos d'Emaús, han estat invitats a iniciar aquest procés però, fins ara, han dubtat a fer el pas a causa del cost econòmic, emocional i temporal d'aquest procés».

Xavier Novell hi afegeix que confia que els casos que segueixin el procés «ordinari» es puguin resoldre en sis mesos, i els que puguin entrar pel procés molt breu en tres mesos. I en aquest sentit anuncia que «el nostre tribunal oferirà gratuïtament a tothom els seus serveis i continuarà facilitant, als qui no tenen prou recursos econòmics, un advocat d'ofici perquè, per a ells, tot el procés sigui gratuït».