Solsona suma un nou atractiu turístic amb el distintiu de Vila Florida

La ciutat ha rebut el reconeixement pel Concurs de Flors als Balcons i per la tradicional catifa de Corpus

20.10.2015 | 00:00
Catifa de Corpus que elabora l´agrupament escolta Pare Claret

Solsona s'ha convertit en Vila Florida, un distintiu que promou la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya per a aquelles iniciatives de l'àmbit públic i privat que tenen la flor i la planta ornamental com a protagonistes. La ciutat ha rebut el reconeixement pel Concurs de Flors als Balcons, que la regidoria de Cultura organitza cada estiu des de fa 27 anys, i per la tradicional catifa de Corpus que elabora l'agrupament escolta Pare Claret.
La xarxa de Viles Florides, integrada actualment per 69 municipis catalans, vol crear un estímul per a la transformació dels pobles i ciutats del país, promoure una plataforma per mostrar-ne la riquesa natural i paisatgística i crear un nou reclam turístic per als visitants. Segons els seus impulsors, els municipis que en formen part "destaquen per l'actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d'enjardinament i millora de l'espai urbà i la qualitat de vida dels seus habitants".
La candidatura de Solsona ha estat una iniciativa de l'Ajuntament i de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona. D'aquesta manera, es vol reconèixer la participació ciutadana en l'esforç de mantenir verda, florida i atractiva la ciutat; ampliar l'atractiu turístic i proveir-la d'un estímul per anar més enllà en l'embelliment del municipi a partir del seu enjardinament. De fet, la regidoria de Parcs i Jardins ja està pensant noves actuacions que es poden fer per ampliar la presència de flors a la via pública abans de l'estiu vinent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema