Com és habitual, l'Ajuntament de Solsona preveu col·locar, la primera setmana de desembre, l'arbre natural nadalenc de la plaça Major. En aquests moments, però, el consistori no disposa de cap arbre, ja que s'ha exhaurit la llista de finques privades que n'oferien un. Per aquest motiu, la regidoria de Parcs i Jardins demana la col·laboració veïnal per tal que aquells particulars que tinguin un avet o un cedre del qual es vulguin desprendre per les molèsties que generen les seves dimensions es posin en contacte amb els responsables municipals.

La brigada municipal s'encarrega de tallar l'exemplar, i condicionar el peu que queda al jardí, i de traslladar-lo fins a la plaça Major sense cap cost per al titular. Es demana que siguin arbres d'entre deu i tretze metres d'alçada. Amb tota probabilitat, aquesta operació tindrà lloc durant la primera setmana de desembre, abans del pont de la Puríssima. El consistori ha informat que totes les persones que hi estiguin interessades en oferir un arbre poden trucar al telèfon 973480050 o bé enviar un correu electrònic a alcaldia@ajsolsona.cat.

L'avet de la plaça Major que ornamenta l'Ajuntament de Solsona cada any per Nadal va provenir durant molts anys de boscos comunals. Tanmateix, aquesta pràctica va substituir-se des de fa dos mandats per la utilització d'exemplars procedents de finques privades. "A vegades aquests arbres, tot i estar sans, acaben provocant molèsties a causa de les dimensions de les arrels, que fan malbé el paviment, o de l'alçada, que obstrueix l'entrada de llum als habitatges", apunten fonts municipals.