Les més de 600 persones que cada Nadal passaven pel Teatre Comarcal de Solsona per veure els Pastorets es quedaran aquest any sense poder gaudir de la representació nadalenca per excel·lència. El grup Lacetània Teatre farà un parèntesi d'un any en les representacions perquè no ha trobat ningú que pugui assumir les tasques de direcció, que en els darrers cinc anys havia dut a terme Ramon Segués. Després de més de 30 anys de representacions, pràcticament ininterrompudes, Solsona es queda sense el muntatge de Josep Maria Folch i Torres.

El president de Lacetània Teatre, Francesc Boix, lamentava ahir la decisió que ha hagut de prendre l'entitat de no fer els Pastorets alhora que assegurava que "tenim la voluntat de mantenir la flama viva i estem estudiant fer algun tipus d'actuació perquè per Nadal hi hagi la presència dels Pastorets en algun dels esdeveniments que es fan". Des de l'associació teatral, volen deixar clar que es tracta d'un "parèntesi" i que la intenció és reprendre les funcions l'any vinent perquè "les ganes hi són, tant de l'entitat com dels actors, els espectadors i les institucions", assegura Boix.

El qui ha estat director de l'0bra en els darrers anys, Ramon Se-gués, ja havia anunciat a priori que no continuaria i l'any passat va tancar un cicle de cinc anys al capdavant del muntatge. Segons Boix, després de l'edició passada ja es tenia lligada la nova direcció però per "qüestions imprevistes i d'àmbit personal" finalment no ha estat possible el relleu i l'entitat ja no ha tingut temps de trobar un substitut amb el temps suficient per iniciar els assajos. Boix destaca que "hi ha molta gent predisposada a col·laborar però no per posar-se al capdavant del projecte, una tasca important i que requereix molta disponibilitat".

Lacetània Teatre ha representat els Pastorets de Folch i Torres des de la creació de l'entitat el 1982, gairebé de manera ininterrompuda. Per a Boix, el parèntesi coincideix amb un canvi generacional i creu que estan "davant un nou cicle i el volem afrontar d'una manera més racional". Tot plegat, perquè els solsonins es retrobin l'any vinent amb el Lluquet i el Rovelló, coincidint amb el centenari de la primera representació de l'obra.