Costums i celebracions de la societat solsonina i indrets emblemàtics de la ciutat i la comarca de fa quaranta anys tenen garantida la seva conservació i divulgació. El solsoní Joan Caelles, conegut pel seu treball a l'entorn del folklore local, ha cedit vint-i-una pel·lícules a l'Arxiu Comarcal del Solsonès que, d'aquesta manera, complementa i enriqueix el seu fons audiovisual.

Es tracta de gravacions que Caelles va fer entre finals dels anys setanta i inicis dels vuitanta en format super 8 i que signifiquen unes deu hores de gravació. El seu contingut és molt variat i mostra costums i celebracions típiques de la ciutat com la Fira de Sant Isidre i la festivitat de Sant Cristòfol però també indrets característics com el pantà de Sant Ponç.

Caelles, gran aficionat al cinema "de pel·lícula, no d'electrònica", ha trobat oportú cedir les filmacions perquè l'arxiu les pugui digitalitzar i incorporar al seu fons. "Si tens les imatges i no les pots ensenyar, què en fas?" reflexiona i assegura que "tot i que la qualitat del super 8 no és molt bona val la pena poder-les conservar i pot ser profitós que siguin en un arxiu públic".