El Corpus de Solsona és una de les festes destacades que apareixen en el Calendari de festes amb pirotècnia, un llibre de 250 pàgines que recull totes les celebracions festives populars catalanes que tenen la combustió de pólvora com a protagonista. Concretament, dedica un article de sis pàgines i nombroses fotografies a la celebració solsonina.

Aquest llibre, que es pot adquirir per Internet, és el segon volum d'una sèrie dedicada al foc festiu i és obra de Manel Carrera i Escudé, fotògraf, divulgador de la cultura popular catalana i director del web Festes.org. Aquest portal és l'espai virtual de referència sobre festes populars i tradicionals que, després de 15 anys a la pantalla, ha decidit començar una col·lecció de llibres en paper.

Del Corpus solsoní, l'autor posa l'accent en les tronades, la roda de foc i els trabucaires, dels quals explica totes les peculiaritats, si bé també fa referència a la història de la festa, una de les pioneres a Catalunya i Europa -la primera referència data del segle XIV.

"Calendari de festes amb pirotècnia" recull informacions que inclouen des de pràctiques pirotècniques individuals, com el llançament de coets a l'aire i petards de la nit de Sant Joan, fins a les grans i complexes piromàquies de festa major que impliquen la participació de tot un poble. També recull una selecció de les principals modalitats de correfocs, així com les mascletàs, despertàs i cordàs valencianes. A mode de guia i seguint el calendari anual, el lector hi pot trobar un exhaustiu recorregut des de festes molt tradicionals i reconegudes, com la Patum de Berga o la festa de les Falles de València, a d'altres de més noves i de menys ressò, com la Festa Major de les Borges del Camp.