L'Ajuntament de Solsona estudiarà com millorar la seguretat de la circulació al vial que uneix el carrer del Pedraforca amb el cementiri per on circulen vianants i vehicles per un tram molt estret. En aquest sentit, el darrer ple municipal va aprovar, per unanimitat, un moció proposada per Alternativa per Solsona-CUP, que instava el govern a iniciar el treballs per trobar una solució que millori la seguretat en aquesta zona.

La regidora d'Urbanisme, Rosó Barrera, va explicar durant la sessió plenària que ja s'està treballant des del mandat passat per trobar una solució per a la circulació d'aquesta zona, que està prevista al POUM. Segons la moció, "l'enllaç actual entre el carrer Pedraforca i l'avinguda Sant Bartomeu, a l'altura del cementiri de Solsona, fins la carretera de Sant Llorenç de Morunys per la Llosa del Cavall, perd amplada i es converteix en un camí de poc més de 3 metres". Això el converteix en un vial perillós tenint en compte que hi circulen vianants, ciclistes, motoristes, cotxes i, fins i tot, el bus interurbà.

Segons Barrera, no s'ha calculat el cost total de les expropiacions que pot suposar la millora d'aquest vial i ha assegurat que "cal valorar les diferents opcions per solucionar aquest problema". Una d'aquestes opcions, "la menys costosa", segons la regidora, seria eixamplar el vial segons l'inventari de camins, ja que les expropiacions serien menors. L'altra opció seria desenvolupar-ho segons és previst en el planejament, que estableix "crear una via molt més ampla, que suposaria moltes més expropiacions, i amb el problema afegit del desplaçament d'una línia d'alta tensió, fet que suposaria també un gran cost".