El Centre Excursionista del Solsonès arrenca dissabte que ve la vint-i-sisena edició del cicle de projeccions, que organitza anualment. La programació inclou un total de cinc treballs audiovisuals entre les quals hi ha un film de 15 minuts sobre el desaparegut escalador Josep Maria Casas, Xuxe, que vol ser un homenatge de l'entitat al principal precursor de l'escalada a la comarca.

Segons destaquen en la presentació del treball, "les seves vies d'escalada encara continuen sent un referent de dificultat i compromís, alhora que de profunda estima i respecte per les parets més properes com Canalda o Font Ferrera". Desaparegut aquest any, Xuxe és l'autor del llibre Solsonès, guia d'escalades. El film d'homenatge, presentat per escaladors i amics, es podrà veure el dissabte 28 de novembre, i té una durada de 15 minuts.

El mateix dia, també es projectarà el documental Camins del Bisbe i Abat Oliba-GR 151. Es tracta d'una ruta d'art romànic que uneix les comarques del Bages, Osona, el Ripollès i el Conflent, utilitzant com a fil conductor la vida i obra del Bisbe i Abat Oliba.

El cicle de projeccions del Centre Excursionista començarà aquest dissabte amb el film Padding to Alaska, de Rai Puig. El protagonista narra el viatge de 3 mesos en solitari amb caiac de mar per un dels racons més salvatges del planeta, l'Inside Passage, un conjunt de canals, fiords i illes que protegeixen les costes occidentals d'Amèrica del Nord.

La segona sessió arribarà el dissabte 14 de novembre, amb la projecció de Sensacions, on es pot veure l'experiència de Tato i Pelut durant 40 dies a l'illa de Baffin al pol nord, on van obrir una nova ruta en una paret mai escalada fins aleshores, que van batejar com a Mirror Wall. Completarà el cicle, el 21 de novembre, Corrent pel gel, un treball gravat al Canadà el febrer d'aquest any i protagonitzat per Joel Jaile Casademont, que va corre durant quasi 10 dies per completar els 750 quilòmetres de la Yukon Àrtic Ultra, la cursa més dura i freda del món. Totes les projeccions es faran al Teatre Comarcal de Solsona, a 2/4 de 10 del vespre.