Els xàfecs de dilluns aporten el 14% més d'aigua als pantans de la regió central

La Baells incrementa el 21% el seu volum i Sant Ponç té una de les reserves més altes

06.11.2015 | 07:48
El pantà de Sant Ponç és un dels que tenen les reserves més altes

Després de l'episodi de pluges que s'ha viscut aquesta setmana, entre dilluns i dimarts, els embassaments de la conca del Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) han incrementat les seves reserves el 14,5% (21,5hm3), segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Les precipitacions, que han afectat de manera general tot el territori català, han fet possible que s'hagi passat del 67% (466 hm3) de reserves a les conques internes que es va registrar el dia 31 d'octubre al 74,5% actual (517 hm3). Segons l'ACA, la tendència és que aquests volums encara puguin incrementar-se lleugerament, per les aportacions des de les capçaleres dels rius.

En aquests moments, el pantà la Baells, al Berguedà, es troba al 78,2% de la seva capacitat, el 21% més que abans de l'episodi de pluges. Al Solsonès, el pantà de Sant Ponç, un dels que tenen una de les reserves més altes, està al 96,8 % de la seva capacitat, l'11% més que fa una setmana, mentre que la Llosa del Cavall ha incrementat el 7 % i s'ha situat al 74,4%. Segons l'ACA, amb les reserves actuals es poden garantir les demandes per un període superior als 13 o 14 mesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema