La comissió de desembassament del sistema Ter-Llobregat, que s'ha celebrat aquesta setmana a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), ha fixat una reserva d'aigua superior als 272 hm3 per satisfer les diferents necessitats d'abastament, reg i usos ambientals per als propers sis mesos. Actualment, els embassaments d'aquest sistema (Sau i Susqueda al Ter, i la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç al Llobregat) se situen al voltant del 77% de la seva capacitat, amb 470 hm3.

En relació amb l'abastament domèstic, s'ha fixat una dotació d'uns 153 hm3, concretament 87 provindran del Ter (més de 78 es tractaran a través de la potabilitzadora de Cardedeu i els altres 8 mitjançant la planta potabilitzadora de Montfullà) i 66 es captaran del riu Llobregat.

Pel que fa a les demandes de reg, es reserva una quantitat d'aigua propera als 23 hm3 (tenint en compte que la campanya es fa a l'estiu i les demandes fora de campanya són petites), 9 de corresponents a la conca del Ter (repartits a través de 9 comunitats de regants gironines) i 14 a la del Llobregat (Sèquia de Manresa i canal de la dreta del Llobregat). En el mateix sentit, també s'han fixat uns 87 hm3 (període octubre 2015-març 2016) per garantir el cabal circulant del riu Ter.

D'altra banda, també es va acordar que per als propers sis mesos és previst que les dues plantes dessalinitzadores catalanes produeixin 12 hm3, 3 a través de la planta de la Tordera (Blanes) i prop de 10 hm3 mitjançant la dessalinitzadora del Llobregat.