Agricultura tracta 7.000 hectàrees per controlar la processionària del pi

14.11.2015 | 07:44

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) està fent aquests dies un tractament aeri sobre unes 7.000 hectàrees de bosc per combatre la processionària del pi. Els tractaments es fan a les zones més afectades de Catalunya i l'objectiu de la campanya és rebaixar les poblacions d'aquesta plaga. Les comarques on es realitzen els tractaments són el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès i l'Alta Ribagorça.
El tractament més efectiu per combatre la processionària en l'àmbit forestal és l'aeri que es realitza a la tardor, en els primers estadis de desenvolupament de les erugues. Aquests tractaments es porten a terme a les zones on les poblacions són més altes a fi d'evitar les defoliacions importants i els problemes d'urticària. El plaguicida que s'utilitza en aquests tractaments per al control de la processionària és un producte biològic.
L'hivern passat els danys que va produir la plaga de processionària van ser molt considerables en diferents indrets de Catalunya. D'acord amb les prospeccions efectuades pels Agents Rurals, de les 725.000 ha de diferents espècies de pins que hi ha a Catalunya, unes 96.000 estaven afectades en diferents graus i més de 10.000 en el grau més elevat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema