Cinc empreses d'arreu del territori disposen del segell de qualitat DBOSQ, que va crear fa dos anys el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), amb seu a Solsona, per identificar la qualitat de l'estella forestal. L'origen del biocombustible de les empreses que ja disposen de la marca és de punts tan diversos com la Selva, el Baix Ebre, el Pirineu i Prepirineu de Lleida, el Vallès i el Maresme. Aquesta certificació s'inclou en els treballs que està duent a terme el centre solsoní per garantir la qualitat dels combustibles forestals i l'aprofitament de la biomassa per a la millora de l'estat dels boscos de Catalunya.

Segons el cap de de l'àrea d'Aprofitaments Fusters i Biomassa del CTFC, Pere Navarro, l'obtenció de la marca de garantia "és un procés molt lent i que s'està acabant de consolidar". La intenció del centre és "que es vagi ampliant i tinguem més empreses que puguin assegurar als seus clients la qualitat del biocombustible", apunta.

Els principal objectiu de la marca de garantia és que el consumidor d'estella forestal sàpiga quines característiques té el producte, d'on ve i si s'adequa a la qualitat que la instal·lació requereix. Les empreses que ja disposen de la certificació segueixen, segons Navarro "controls anuals, com a mínim dos, alguns dels quals es fan avisant als productors i altres cops a través d'una auditoria no certificada". També subratlla que en els controls que fan "estan sortint qualitats bones de biocombustibles, sobretot d'estella".