El projecte per fer la nova gossera municipal de Solsona ja té, finalment, el vistiplau de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat, cosa que ha de permetre desencallar la construcció de l'esperat equipament. Segons han confirmat fonts municipals, aquesta aprovació va arribar la setmana passada i el consistori solsoní ja disposa d'una partida destinada als treballs de construcció d'aquest equipament, que té previst executar l'any vinent.

Les noves instal·lacions, que es construiran en un terreny de propietat municipal ubicat a la partida de Sant Bernat, han de permetre a Solsona tenir una gossera municipal en condicions i posar fi a un dèficit històric. Actualment es disposa d'un espai provisional ubicat al recinte del magatzem municipal on es traslladen els gossos abandonats o perduts.

El projecte de la nova gossera, que s'havia d'executar el 2014, estava pendent de l'aprovació d'Urbanisme, atès que afectava sòl no urbanitzable. Segons el projecte redactat pels serveis tècnics municipals, la gossera ocuparà una superfície de més de 700 metres quadrats de la finca rústica coneguda com la Rebollosa, que limita al sud amb el terme municipal d'Olius.