Per Sant Jordi van complir-se vint anys de la creació, per part de l´Ajuntament, de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona amb músics formats a l´Escola Municipal de Música. Calia garantir la disposició per al municipi d´una formació de cobla que participés a les festes locals. Aquest diumenge a les sis de la tarda, coincidint amb la celebració de Santa Cecília, el conjunt celebra l´efemèride amb un concert d´entrada lliure al Teatre Comarcal coorganitzat per la regidoria de Cultura.

El programa inclourà temes de Joaquim Serra; Manuel Saderra i Puigferrer; Joan Lamote de Grignon; Joan Elias i Mas; Fèlix Martínez, així com Manuel Oltra, mort el setembre passat, i arranjaments d´Esteve Molero i Narcís Mellado. Hi actuaran tots els onze integrants actuals de la cobla solsonina, sota la direcció de Marta Andreu. La presentació anirà a càrrec d´Albert Fontelles, exmembre del conjunt i actualment titular a la Cobla Marinada.

La Cobla Juvenil Ciutat de Solsona realitza una trentena d´actuacions durant l´any per tot Catalunya, especialment a les comarques de Lleida -en destaquen les sortides a la Seu d´Urgell i a Castelló de Farfanya (Noguera)-. A Solsona la seva participació és puntal en les celebracions del Corpus, la Festa Major, el Carnaval, el cicle de sardanes d´estiu, Sant Esteve i Pasqua.

Fins al 2014 aquesta formació era gestionada directament per l´Ajuntament. Però l´entrada en vigor de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l´administració local (LRSAL) va obligar a què es constituís com a entitat per a autogestionar-se i regularitzar el seu servei. De totes maneres, un conveni de col·laboració entre el conjunt i la regidoria de Cultura garanteix el mateix volum d´actuacions l´any en el calendari festiu organitzat pel consistori.