L´Ajuntament de Solsona va acollir dilluns a la tarda el Ple constituent del Consell d´Infants i Adolescents per al curs 2015-2016, presidit per l´alcalde, David Rodríguez. Se n´han renovat els representants de tercer i cinquè de primària, així com els de tots els grups municipals. Integren aquest òrgan participatiu una vintena d´alumnes de tercer a sisè de totes les escoles de Solsona elegits pels propis companys de classe.

Es van presentar cadascun dels integrants del CIAS i es van posar damunt la taula les primeres propostes per treballar aquest curs consensuades prèviament a les aules. Els nous vocals polítics són Ramon Xandri (ERC), Isabel Pérez (CiU), Òscar Garcia (CUP) i Yasmina Valderrama (PSC).

El Consell d´Infants es reunirà com a mínim tres vegades l´any i acabarà materialitzant un projecte. El 30 de novembre es preveu convocar una sessió extraordinària per acabar de recollir propostes i valorar-ne la seva viabilitat.

Entre les darreres iniciatives d´aquest òrgan creat el 2011, hi ha hagut el replantejament del Web dels Infants de Solsona, que es presentarà properament; una campanya de sensibilització sobre la neteja viària i el civisme; la inauguració d´un rellotge públic a la plaça del Camp i l´habilitació de 120 places d´aparcament per a bicicletes.