Menys de 48 hores després que l'equip de govern del Consell Comarcal d'ERC denunciés en una roda de premsa la manca de liquiditat de l'ens a causa dels impagaments de la Generalitat i el "desgavell intern", fruit de la mala gestió que havia fet el govern anterior de CiU, els consellers comarcals d'aquesta formació van sortir ahir en la seva defensa. El cap del grup comarcal de CDC, Marc Barbens, va qualificar de "correcta i adequada" la gestió del Consell en els últims quatre anys" i va acusar l'actual govern de buscar "excuses en lloc de solucions".

En aquest sentit, Barbens va assegurar que les dificultats econòmiques són una situació que "ja és coneguda de sempre" atès que "els Consells Comarcals de Catalunya tenen un problema en el model de finançament que és generalitzat" i que no només afecta el del Solsonès. Per aquest motiu, va convidar el govern republicà "a treballar, a esforçar-se i a picar portes per buscar els recursos necessaris per seguir mantenint la línia ascendent de serveis que ha tingut el Consell fins al dia d'avui".

Barbens considera que l'equip de govern ara es troba amb "els problemes del dia a dia d'una institució complexa que ofereix molts serveis als ciutadans i costa trobar el finançament per poder-los pagar".