El Consell Comarcal del Solsonès ha contractat 20 persones en el marc del programa Treball i Formació promogut pel Servei d'Ocupació de Catalunya per treballar en els diferents municipis de la comarca durant un període de sis mesos. Aquest programa permet la contractació de persones en situació d'atur provinents de l'Oficina de Treball del Servei d'Ocupació de Catalunya. Els perfils que ocuparan les persones contractades són: oficials, peons i auxiliars administratius.

En els requisits per acollir-se a les contractacions calia ser major de 45 anys, estar donat d'alta com a demandant d'Ocupació no Ocupat a l'Oficina de treball (DONO) i no percebre cap tipus de prestació o subsidi.

Les persones participants en el programa han estat contractades aquest mes de novembre per un període de sis mesos a jornada completa, i prestaran servei als ajuntaments de la comarca. S'han contractat 9 peons, 9 oficials i 2 auxiliars administratives. L'objectiu del programa Treball i Formació és afavorir la inserció laboral i millorar l'ocupabilitat de les persones aturades, prioritàriament de 45 anys o més, que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi.

A través d'aquest programa el Consell Comarcal del Solsonès ofereix un contracte laboral per a la realització de treball de caràcter públic i interès social durant 6 mesos a jornada completa. A més, garanteix fins a 120 hores de formació d'assistència obligatòria durant la seva jornada laboral. El salari que percebran els beneficiaris d'aquest programa és de 850 euros mensuals, més les corresponent pagues extres.