Solsona presenta un pressupost "de contenció i continuïtat"

Dins els comptes de 8,5 milions, les partides a les que es dedicaran més esforços són Salut i la substitució del sistema d'enllumenat públic

26.11.2015 | 20:46
L´alcalde de Solsona, David Rodríguez, durant el ple d´investidura.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Solsona ha elaborat un pressupost per al 2016 que suma 8,5 milions d'euros, un 1,24% superior al de l'exercici anterior. Les inversions que s'han programat sumen gairebé 500.000 euros, un 14% menys, i posen com a prioritat l'enllumenat dels carrers. El batlle de Solsona, David Rodríguez, qualifica aquest pressupost de "contenció i continuïtat", especialment condicionat per la rebaixa dels ingressos a través de l'IBI d'un 9%. "Això ens obliga a quadrar al mil·límetre", ha dit.

Per partides, el pressupost, que es debatrà aquest divendres, planteja un augment del 270% de la consignació a la regidoria de Salut, que passa dels 6.000 euros als 22.250. Segons ha informat el govern solsoní a través d'un comunicat, l'augment considerable de la partida destinada a Salut servirà per realitzar un programa de salut integral per millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Altres partides que s'incrementen són la de Promoció Econòmica i Turisme (un 120%), amb projectes i accions formatives de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona. Quant al pla d'inversions, de 475.000 euros, el pressupost destina prop de 200.000 euros a l'enllumenat de carrers. Segons informa el govern municipal, la normativa obliga els municipis a suprimir els llums amb vapor de mercuri i les lluminàries que il·luminen a l'hemisferi superior amb un flux superior al permès abans del 31 de desembre de l'any que ve, motiu pel qual "urgeix acabar d'adequar algunes zones de la ciutat amb sistemes més ecològics i eficients".

La segona inversió, de 75.000 euros, és per a la primera fase d'adequació de la zona esportiva de la Cabana del Catedràtic, que consistirà en la construcció d'un 'skatepark' i d'una pista de bitlles a la part més superior d'aquest àmbit, tocant al carrer del Metge Cots. Les altres prioritats per al pròxim exercici són la finalització de la urbanització del carrer de Falp i Plana (70.000 euros); la realització de millores al carrer d'en Francesc Ferrer i Guàrdia (65.000 euros); els acabats de la urbanització de Cal Dot (55.000 euros), la millora dels webs municipals (8.500) i l'adquisició de maquinària per a les tasques de la brigada municipal (5.000).

A banda del pressupost general del 2016, l'ordre del dia del darrer ple de l'any a l'Ajuntament de Solsona també inclou una modificació de crèdit per finançar amb un total de 221.580 euros del romanent de tresoreria. L'objectiu és millorar el ferm de carrers de la urbanització dels Masos i reformar les instal·lacions de l'Esplai Riallera als baixos del Casal de Cultura.

El vot a favor de l'Alternativa per Solsona-CUP

La CUP ha fet públic que votarà a favor del pressupost municipal del 2016 en el ple d'aquest divendres. Així, la formació anuncia que farà un "vot de confiança" al govern.

Tot i això, la CUP ha demanat que de cara l'any vinent se'ls faciliti la informació dels comptes municipals amb més antelació per poder treballar-la a fons i discutir-la amb els diferents regidors. A més, també reclama que s'augmentin les partides destinades a pressupostos participatius i conviden l'alcalde que expliqui de manera pública els pressupostos a la ciutadania.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema