L'equip de govern de l'Ajuntament de Solsona ha projectat per al 2016 un pressupost municipal que ascendeix a 8,5 milions d'euros, l'1,24 % superior al de l'exercici vigent. Les inversions programades per a l'any vinent pugen a 475.000 euros, el 14 % inferiors a les d'enguany. Aquesta és la proposta que es portarà a votació del ple municipal d'aquest vespre.

L'alcalde, David Rodríguez, i el regidor d'Hisenda, Ramon Xandri, qualifiquen el pressupost "de contenció i continuïtat", especialment condicionat per la rebaixa dels ingressos a través de l'IBI del 9 %. "Això ens obliga a intentar quadrar al mil·límetre els pressupostos", que preveu alguns increments en equipaments i serveis nous. "Continuem apostant clarament per la promoció econòmica i l'acció social, i prioritzant en les inversions, la millora de l'enllumenat públic", remarquen.

Per partides, el pressupost que es debatrà avui planteja un augment del 270% de la consignació de la regidoria de Salut, que passa dels 6.000 euros d'aquest any a 22.250, amb la voluntat de realitzar un programa de salut integral. També s'incrementa el 120 % la partida de Promoció Econòmica i Turisme, que té assignats 200.978 euros, bàsicament per a projectes i accions formatives de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona.

Quant al pla d'inversions, de 475.000 euros, destina prop de 200.000 euros a l'enllumenat de carrers per adaptar-los a la nova normativa i acabar d'adequar algunes zones de la ciutat amb sistemes més ecològics i eficients. En aquest sentit, es preveu actuar al conjunt de les instal·lacions del carrer de Sant Agustí, als sectors del Tossat i Serrat d'en Mingo i al primer tram de la carretera de Sant Llorenç, alhora que se subs-tituiran lluminàries en trams de diversos carrers del municipi.