Finalment, l'estació d'esquí solsonina del Port del Comte no obrirà portes aquest cap de setmana. La pujada de temperatures i el fort vent, amb ràfegues que ahir superaven els 100 quilòmetres per hora, no ha permès produir la neu necessària per inaugurar la temporada. Si el temps acompanya, els responsables de l'equipament confien obrir la setmana vinent, coincidint amb el Pont de la Puríssima.

Per contra, les estacions cerdanes han tingut unes condicions meteorològiques més favorables i la neu ha fet acte de presència els dos darrers dies. Mentre que Masella va ser la primera estació de la península que va obrir, dimarts passat, la Molina ho farà avui, divendres, amb l'obertura de la pista llarga. De cara a demà, dissabte, es preveuen obrir 10 pistes (el 20% de l'estació) i cinc remuntadors (el 33%) amb gruixos de neu d'entre 20 i 40 centímetres. Tal com apuntaven ahir des de l'estació, continuen treballant per ampliar el domini esquiable.

Masella, per la seva banda, va estrenar la temporada, de sorpresa, dimarts. Ahir estaven obertes un total de 9 pistes i 3 remuntadors, i a partir d'avui s'hi afegiran les pistes dels sectors de Coma Oriola, Cap del Bosc, Bosc d'Alp, La Pleta i Debutants Pla de Masella, amb gruixos d'entre 30 i 45 centímetres.

Port de Comte, que al principi de setmana va engegar els canons per produir neu gràcies al descens del termòmetre, ha desestimat obrir l'estació aquest cap de setmana perquè el fort vent i la pujada de temperatures dels darrers dies no els ha permès obtenir prou gruixos. L'estació solsonina obrirà la zona de trineus per a la mainada i deixa per al cap de setmana del Pont de la Puríssima l'obertura de l'estació, sempre que les condicions climàtiques siguin favorables.

Per a l'inici d'aquesta temporada, Port del Comte ha invertit prop de 300.000 euros en el manteniment de les instal·lacions. L'aposta més important s'ha destinat a doblar la producció de neu artificial amb l'adquisició de dos nous compressors d'aire. L'estació del Solsonès, que disposa de 280 canons, també ha millorat l'accés a pistes des de la carretera de Lladurs. El muntatge de paravents i el repartiment de biomassa a les pistes són altres de les millores que s'hi han fet.