El nucli antic de Solsona ja té oficialment una associació de veïns que el representa. Aquest dijous al vespre es va celebrar, a la sala cultural de l'Ajuntament, la primera assemblea general de l'entitat, on es va escollir oficialment la junta directiva, que és formada per una desena de persones. Jordi Montanyà és el president de la nova associació de veïns, que inicialment ja té una quarantena de socis.

Després de diversos intents fallits des de fa deu anys, la nova associació ja és una realitat. El president de l'entitat, Jordi Montanyà, assegura que la seva creació els permetrà "ser un altaveu" del barri, perquè "com més gent siguem, la caixa de ressonància serà més gran", alhora que els donarà la possibilitat de "mancomunar interessos d'informació i demanda de serveis".

De moment, l'entitat ja disposa d'una quarantena de socis, fruit de la campanya de captació que va iniciar aquest estiu la junta gestora entre els veïns i els propietaris de negocis i immobles.

Entre els primers acords que es van prendre durant l'assemblea de dijous, que va reunir prop de 40 persones, hi ha l'establiment d'una quota per als socis de 12 euros anuals.

Des del mes de juliol, l'entitat també té en marxa una enquesta a través de la seva pàgina web (avnucliantic.wordpress.com) amb l'objectiu de fer una radiografia del barri i conèixer quines són les seves necessitats i inquietuds, que ha de servir "com a punt de partida", apunta Montanyà.